Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor, Domžale in Nafta za kopje pred ostalimi

Po sedmih odigranih krogih nogometnega prvenstva je na vrsti reprezentančni premor in morda priložnost, da naredim krajšo sintezo dosedanjih dogodkov na domačih nogometnih zelenicah.
Že pogled na lestvico nam o tem kar veliko pove. Več kot očitno je, da so in da verjetno tudi bodo Maribor, Domžale in Nafta glavni kandidati za letošnji naslov prvaka. Med temi ekipami izstopa Maribor, ki se je izkazal tudi na mednarodni sceni in je objektivno trenutno naša najboljša ekipa. Če bo stanje v klubu ostalo na sedanjem nivoju, bo Maribor skoraj zagotovo prvak. Uprava na čelu z Zahovičem v zadnjem času namreč vleče same prave poteze in stalno nadgrajuje že odlične klubske razmere.
Domžale in Nafta bosta gotovo trmasta zasledovalca, kar je dobro, saj tako Vijoličasti ne bodo zaspali na lovorikah.
V naslednjo skupino nekako spadajo Koper, Rudar, Gorica in Triglav, katerih dosedanja forma je spremenljiva, kar zadostuje za sredino lestvice. Presenečenje predstavlja Triglav, ki se ni sprijaznil z vlogo outsiderja, ampak pogumno nabira dragocene točke.
Sledi Celje, ki je na začetku obetalo več, nato pa nanizalo nekaj neuspehov, kar tudi kaže na zelo spremenljivo formo.
Primorje se je šele z zadnjo zmago odlepilo od dna lestvice in težko je reči ali to pomeni že kaj več od boja za obstanek.
Zgodba zase je Olimpija. V klubu so trenutno očitno precej slabe razmere. Po moje je stanje bolj kaotično in neorganizirano, iščejo pa se trenutne gasilske in ne dolgoročne rešitve. Kaj bo v teh razmerah storil Šakota, ki je v zadnjh letih bolj kot ne poškodovan, mi ni čisto jasno. Kosič se mi zdi kar dobra rešitev, najbolj kar pa Zmaji trenutno rabijo, je mir v hiši. Strasti se morajo umiriti, žoga spustiti na tla in s hladno glavo kreniti v prihajajoče tekme.

1x komentirano na “Maribor, Domžale in Nafta za kopje pred ostalimi”

Dodaj komentar

*