Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Spopad velikanov

Pred nami sta obe polfinalni tekmi SP v nogometu, ki jih celotno nogometno občestvo z nestrpnostjo pričakuje.
Nizozemci so brez dvoma favoriti v prvi tekmi, kar pa v taki tekmi, ko odloča trenuten navdih, dnevna forma, nianse, pravzaprav pomeni zelo malo. Urugvaj tako daleč ni prišel slučajno, mogoče (razen Forlana in Suareza) v ekipi nima toliko zvenečih imen kot “Oranje”, igra pa kompaktno, tehnično dovršeno in nenazadnje tudi učinkovito.
Drugo srečanje bo dalo odgovor na vprašanje ali je Nemčija res tako dobra, kot to kažejo dosedanji rezultati ali pa bo Španija kot papirnati prvi favorit prvenstva (po napovedih – poleg Brazilije) pokazala svojo pravo moč in Elf zaustavila v njegovem zmagovitem pohodu. Zelo zanimivo bo videti, kakšen taktični protistrup Jogi Loew pripravlja za Furijo, potem ko je našel sijajnega in primernega za Messija & Co. Argentince so Nemci že v kali zatrli, jim onemogočili organizacijo igre (Veron?), tako da so imeli težave že s tem, kako priti čez sredino, kaj šele ogrožati nasprotnikov gol. Ali bo za Špance kaj takega tudi ustrezno? Najbrž ne, saj je španska vezna linija najboljša na svetu in bi našla odgovor na nemški pritisk, zato se bo treba spomniti česa drugega.
Sicer večina nogometnih navdušencev verjetno navija za finalni spektakel med Nemčijo in Nizozemsko, ni pa nikjer rečeno, da se bo to tudi zgodilo. Na tem nivoju so pač v igri prav vse možnosti.
Osebno bi uspeh najbolj privoščil Nizozemcem, ki so bili že dvakrat v finalu in ostali praznih rok, tokrat pa je mogoče nastopil njihov trenutek.

Dodaj komentar

*