Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Kekova dilema

Slovenska reprezentanca se je v več kot uspešni luči predstavila na svetovnem prvenstvu, nesrečno in nezasluženo izpadla, igralci in vodstvo so ob povratku v domovino doživeli neverjetne ovacije slovenskih navijačev, trenutno je večina reprezentance verjetno na zasluženem dopustu, meni pa se poraja vprašanje, kako naprej.
Velik plus ekipe v Južni afriki je gotovo složnost, da se za razliko od njihovih predhodnikov iz Koreje niso “na smrt” skregali. To je gotovo temeljni kamen za nadaljnje delo.
Seveda pa obstaja dejstvo, da kljub izjemno pozitivni klimi, ki trenutno obkroža reprezentanco, za nadaljnje uspehe (uvrstitev na evropsko prvenstvo) ni nikakršne garancije. Tokrat se nam je vse poklopilo, vprašanje, če se nam bo naslednjič spet. To pozitivno naravnanost in maksimalno mobilizacijo bo treba stalno vzdrževati na visoki ravni, že danes pozabiti na Južno Afriko in se osredotočiti na naslednje kvalifikacije.
Pri Matjažu Keku, kateremu izrekam veliko priznanje za njegov prispevek k nogometni pravljici št. 2, pa je najbrž prisotna določena profesionalna dilema: oditi kot veliki zmagovalec ali ostati ter morebiti doživeti poraz v naslednjem ciklusu tekmovanj. To dilemo bo moral razrešiti sam, saj gotovo najbolje pozna stanje v ekipi, koliko je še “lačna” za doseganje uspehov, kolikšen je potencial za nadgradnjo (svojo igro bomo morali nadgraditi, saj nas konkurenti sedaj poznajo in bodo na nas gledali z drugačnimi, resnejšimi očmi) in oceniti, kaj se mu bolj splača. To stanje veliko bolje pozna kot pišoči novinar, zato omenjena dilema zanj niti ne bo tako huda.
Osebno smatram, da je pred reprezentanco lepa prihodnost, saj je še relativno mlada, ne bo pa smela zaspati na lovorikah in se bo morala stalno portjevati.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
June 2010
M T W T F S S
    Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930