Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Evropski štart Zmajev

Jutri (četrtek) čaka Olimpijo zrelostni izpit na tekmi proti Širokem Brijegu, ko se bo pokazalo, kje trenutno ekipa kotira izven meja domovine. Hrvati najbrž niso ekipa, pred katero bi se Zmajem tresle hlače, obstaja pa dejstvo, da v nogometu ni več lahkih nasprotnikov, zato bodo zeleno – beli za eventualno zmago morali dati vse od sebe. Trenutna forma obeh ekip je neznanka, odločala bo dnevna forma in navdih posameznikov. Cimerotič in Rakovič bosta zopet udarni duet za prebijanje nasprotnikovega obrambnega zidu, je pa veliko vprašanje, koliko municije omenjena, že nekoliko odcvetela napadalca še imata v svojem nogometnem arzenalu. Pred desetimi leti se je Olimpija z evropskim Mariborom borila za naslov prvaka in omenjeni dvojec je bil na nogometnem vrhuncu, sedaj pa…
Odločala bo seveda tudi borbenost in odločen pristop, umiranja v lepoti v skladu s trendi, ki trenutno vladajo v nogometnem svetu, ne bo, pomemben bo izključno rezultat. Treba bo igrati mirno, zbrano, potrpežljivo in predvsem z železno disciplino (zlasti v fazi obrambe), v napadu pa naj Rakovič in Cimerotič poskušata ustvariti priložnosti in zabiti kakšen gol.
Zmaji naj se zadeve lotijo samozavestno, na igrišču naj “bruhajo ogenj” in ni razloga, da se vendarle povprečna hrvaška ekipa ne bi dala izločiti iz nadaljnjega tekmovanja. Hrvati v svojih vrtah nimajo kakšnega Messija ali pa Davida Ville, ki se jih ne bi dalo pokrivati, zato gotovo niso nepremagljivi in Olimpija ima velike možnosti.
Brez borbe za vsak centimeter igrišča, vrhunske motivacije in veliko pretečenih kilometrov pa gotovo ne bo šlo.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
June 2010
M T W T F S S
    Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930